Nokia 770

Az egész Balázs (kolléga), és a YouTube hibája. Egyik nap, talán szerdán, nézegetünk valami videókat a YouTube-on és akkor megláttam egy hülye videót YouTube-on. Windows on Nokia n770. És itt kattant el valami.

Megnéztem hamar mi pénz itthon egy ilyen kütyü, bár hozzátartozik az igazsághoz, hogy már korábban is szemeztem vele, de akkor még pofátlanul drága volt, 40-50 ezer forint. És itt vettem egy nagy kanyart, és megnéztem mi a helyzet az ebay-en. Előjáróban annyit, hogy már korábban is nézegettem dolgokat az angol ebay-en de mindig az volt a probléma, hogy miképpen fizessek, ill. hiába nyerek a termék árán a szállítást – ha egyáltalán szállítanak hungary-ba – mindenképpen ki kell fizetnem, és ott visszajön minden nyereség, negatívba. Tehát ebay, kereső, meglepően kevés találat. Volt egy ami Buy Now (vagyis azonnal leüthető) illetve volt egy amire licitáltak. Az ára nagyon jó volt, az eladó is megbízhatónak tűnt, és a termék is rendben volt. Kivételesen nem tököltem, és fogtam csináltam egy PayPal accot. Ami azért nem volt egyszerű, mert az MKB-s kártyát (amit direkt ezért lett drágább, domornyomott szar) nem fogadta el a PayPal. Na sebaj, van egy OTP-és, probáljuk azt. Ezzel érdekes módon működött. Levont 1 forint-ot ellenőrzésképpen, aztán még 400-at valami nem tudom miért, de ezt elvileg a PayPal számlára utalja, és vissza lehet rakni később. Ezek után mást nem kellett tennem, mint regisztráltam az eBay-re, csatoltam a PayPal-os accomat, és máris kész volt a profilom.

Rámentem a termékre, és megvettem. A PayPal 2 másodpercen belül zárolta az összeget, és már enyém is volt a cucc. Ez eladó is gyorsan reagált, megköszönte a cuccot, és tisztáztuk, hogy milyen címre küldje a terméket. Ugyanis a cím nem a sajátom, hanem egy barátomé, aki Angliába él, és a hó végén jön haza.

Szóval így néz ki. Van hozzá headset, usb kábel, két toll, bőrtok, egy 64MB-os RS-MCC kártya (ilyet kell vennem, de bazidrága).