KAZI BLOCK

Aliexpress mániás vagyok. Na jó, ez erős túlzás, de az tény, hogy tők jó érzés várni a csomagot, mintha picit minden hónapban karácsony lenne. Én teljesen helyén kezelem a kínai csodákat, nem fogok innen rendelni hamis iPhonet, vagy parfümöt, de jobb minőségű USB kábelt, telefontokat, fóliát simán. A legutóbbi szerzeményembe teljesen véletlenül botlottam, de azonnal szerelem lett.

LEGO. Mindenkinek volt valószínűleg, nekem is. Imádtam gyerekkoromban, felnőtt korra szerencsére kinőttem, így nem vertem magamat óriási költségekbe, ha elsétátaltam egy LEGO bolt előtt – bár valószínűleg így nem vagyak annyire trendi. Amikor viszont az Alin felbukkant valami LEGO-szerű dolog, nem tudtam nem kattintani, majd kosárba tenni, és megrendelni vicc áron. Tudtam, hogy nem eredeti LEGO, ezen hamar túllendültem, és az eszmei értékek helyett a kíváncsiság (milyen a minősége, mekkora lesz, össze tudom-e rakni) hajtott. Viszonylag rövid időn belül, úgy két héten belül már jött is a csomag a munkahelyre, ahol igazi gyerekként bontottam ki a csomagot.

kazi_bricks

Összerakás előtt

Felkészült voltam, tudtam például, hogy nem dobozban jön, hanem szépen zacskózva. Azon viszont meglepődtem, hogy nem ömlesztve, hanem elszeparálva. Nagyobb darabok külön, emberke külön. Még matrica is jutott a figurára és a kocsira. Akárki elsétált mellettem megállt, nézegette, mi ez, honnan van, szóval az érdeklődés nem csak nálam van meg. Itthon aztán nekiláttam egyik reggel, és kemény 1 órás melóval össze is állítottam a kis kamiont (a gyermek meg kb 5 perc alatt lecsapott rá, de meglepően normálisan játszott vele, nem barmolta szét).

Címszavakban:

  • KAZI BLOCK a márkája
  • szemre kompatibilis a LEGO-val, de sajnos nincs nálam, hogy 100 százalékra megmondjam
  • a forma ugyanaz, az elemek is, csak a kis LEGO szó hiányzik minden elemről
  • nem volt egyetlen elem sem hibás, se sorjás, és a csomag teljes volt, nem hiányzott semmi
  • talán picit nehezebb szétszedni, mint az eredeti, de lehet csak rosszul emlékszem, vagy bénáztam
  • van összeszerelési útmutató is, ami szintén kísértetiesen hasonlít a nagytestvérhez

Ahogy néztem a kínai piac kínálatot van minden. Emberkék, szuperhősök, egy-egy blockok. Kisebb 2 és 10 dollár közötti egyszerűbb, de akár többféle módon megépíthető szettek, és van 30 dollárért jóval nagyobb, bonyolultabb monstrum is.

Szóval ennyi év távlatából nekem abszolút pozitív volt az élmény. Lehet röhögni, hogy kínai bóvli gagyi, de 5 dollárért nekem pontosan hozta azt az élményt, amit reméltem tőle, sőt… Aki még érdeklődik hasonló, „kínai lego” iránt, az a következő keresőkszavakra menjen rá: Enlighten blocks, Sluban, KAZI.