Ha nem indul a Flexget Dockerben…

Nem először szivatom magamat egy aprósággal, így gondoltam leírom, hátha más is belefutott, és talán így nekem is jobban megragad a fejemben. A felállás, adott egy Raspberry Pi, amin Dockerben futtatom a Flexget nevű letöltés automatizálót. Magáról a Flexgetről már írtam korábban, de még órákat lehetne róla regélni. Nagyon masszív, és hasznos cucc.

És hogy miért Docker? Nem menőség, hanem kényszerűség miatt. A Pi-n ugyanis nem „teljes értékű” Linux fut, hanem LibreElec, ami alaposan ki van herélve. Tényleg csak az a dolga, hogy a Kodi-t kiszolgálja. Emiatt azonban nincs például szokásonak tekinthető csomagkezelő se rajta, és sok más is hiányzik belőle. Szerencsére a Docker feltelepíthető rá, Kodi add-on formájában. Ha pedig a Docker már fut, abban már szinte kényünk kedvünk szerint tudunk garázdálkodni. Így került a Flexget végül Dockerben a Pi-re.

Van azonban egy idegesítő tünet. Ha nem normál leállítást csinálunk (behal a LibreElec, vagy éppen áramszünet van), akkor hiába indítjuk újra a dockerben a Flexget, pár másodperc után kilép a container. A flexget logba nemlátni semmit.

A probéláma az, hogy ilyenkor létezik a .config-lock nevű rejtett fájl, és emiatt nem indul el a Flexget. Nem nyomoztam sokat, töröltem, és után már indul is simán.